Planetarium
Het was een zeer interessante ochtend in het planetarium. Wat wisten de kinderen van groep 3 er al veel van! Ze konden alle planeten opnoemen en hadden hele leuke en interessante vragen. Nu gaan we hier verder aan werken in de klas. Wat een leuk onderwerp vinden de kinderen dit

Sprookjesboeken
Heerlijk hardop lezen in sprookjesboeken. Je eigen geliefde sprookje hardop lezen. Wat een leesplezier. Ze zouden ook wel graag voorgelezen willen worden uit een sprookjesboek. Misschien een idee om dat thuis te doen. Schoolbreed zijn we bezig om het leesplezier te bevorderen. Zoooo leuk en gezellig!

Dansvoorstelling
2 leerlingen van groep 8 hebben in groep 3 een kleine dansvoorstelling gegeven. We hebben genoten! Alles ging zo super gelijk.

Proefjes
We hebben met de klas een aantal proefjes gedaan. De kinderen deden met meester Bart kleine experimenten om te bekijken hoe bepaalde dingen dan reageren. De kinderen hebben onder andere geleerd dat de hoeveelheid water in een glas de klank bepaald door middel van trillingen. Hoe meer water hoe lager de klank wordt en hoe minder water hoe hoger de klank wordt. Ook hebben we geluid gevoeld. Door tegen een ballon aan te blazen kunnen de kinderen de trillingen voelen aan de ballon. Verder hebben we stroom opgewekt met een citroen en smurfensnot gemaakt. Tenslotte : hoe zuurstof wordt omgezet in koolzuurgas. Dit lieten we zien door een glas op een brandend waxinelichtje met ranja te plaatsen.

Hoe dat allemaal gaat kun je nu zelf aan de kinderen vragen. Dat zijn nu echte professors.

 

Schoolreis groep drie en vier naar Duinenzathe in Appelscha 
We gingen met de bus. In het park waren veel attracties: Vinders, Blauwe Vingers, trampolines, botsauto’s, springkussens, Roller Coaster, Lavatoren, vliegtuigjes, apenkooi, rakketten, spookhuis, matjesglijbaan, bootjes glijbaan, Rups en trapauto’s. We hebben lekkere patatjes gegeten. Het was een leuke dag. Elize, Juan, Jamie, Jazz-Lynn. 

 

We hebben een les Streetdance gehad. Wat was dit toch leuk!

 

nieuws april 2019

Neuties schiet’n

Talentenklas
We zijn weer begonnen met de talentenklas. We doen 4 workshops.
1: eiersalade maken. 2: eieren verven. 3: muziek instrument maken en vingerhaken. Daar gaan we het muziekinstrument mee versieren. 4: 3 D knutselwerkje maken. Liedjes:  “Een ei erbij” en de ‘Kakelcanon’

vingerhaken vinden wij leuk!

eieren verven

Drents museum
Dinsdag 2 april is groep 3 naar het ” geweest. Eerst werd er buiten iets over het gebouw verteld. Daarna gingen we museumstukken opzoeken en mochten de kinderen vertellen wat het museumstuk ons zou kunnen vertellen. Wat kan een museumstuk je vertellen en maak zelf maar eens iets. Versier een lamp dat er aardig gaat uitzien. Versier een kastje wat er stoer uit ziet. Versier een kastje dat er verdrietig uit ziet. Versier een lamp dat er griezelig uit ziet. De kinderen mochten allerlei spulletjes gebruiken die er lagen om te versieren. Ze vonden dit een leuke opdracht. Kinderen hebben genoten.

Tennisles
Groep 3 heeft tennisles gehad. Dit was erg leuk

 

 

——————————————————————————————————————–
nieuws maart 2019

Bezoek brandweer
De brandweer bij ons in de klas. De kinderen luisterden aandachtig en ze wisten er ook al heel veel van. Brandmelders, nooduitgangen, vluchtroutes, blijf laag kruipen wanneer er rookontwikkeling is, waar moet je heen wanneer er op school of thuis brand is, wat zijn de consequenties van vuurtje stoken etc. De kinderen mochten het brandweerpak aandachtig bekijken, er aan voelen en juf moest hem maar even aantrekken. Het was een interessante ochtend.

Nationale voorleesdagen
Deze week zijn we van start gegaan met de nationale voorleesdagen. Het boek ‘Een huis voor Harry’ is het voorleesboek van dit jaar. Groep 3 heeft gekozen om elke ochtend een ouder te laten voorlezen voor de klas. Dit valt bij de kinderen goed in de smaak. En hopelijk bij de ouders ook. Zo heerlijk om samen van een boek te kunnen genieten.

Groep 3 en 4 voorstelling
Groep 3 en groep 4 kregen een extra voorstelling van “Stop ! Licht ! “ Inhoud: Geen regels in het verkeer  wat  krijg je dan? Inderdaad botsingen. Dus hebben we borden nodig. Welke vormen etc. Hebben we bij een rotonde ook stoplichten nodig? En regels? En wanneer je op de fiets gaat waar moet een fiets dan aan voldoen? Een erg leuke, leerzame voorstelling.

Schaatsen
Groep 3 mocht ook op de ijsbaan achter het gemeentehuis schaatsen. Weer een gezellig schaatsdriekwartiertje gehad! Alle vrijwilligers bedankt en ook de ouders die hebben geholpen met schaatsen onderbinden: heel hartelijk bedankt.

Kamishibai
Een mevrouw van de bibliotheek kwam voorlezen. Kamishibai is een Japanse vertelvorm. Met behulp van een klein, opvouwbaar verteltheatertje wordt een verhaal verteld. Het verteltheater is vooral voor de onderbouw een uitstekende manier om de aandacht vast te houden. Als het vertelkastje open gaat begint de magie te werken en komt het gepresenteerde boek tot leven. Losse, uitvergrote platen uit een prentenboek kunnen een voor een uit het kastje getrokken worden. Wij kregen het verhaal : ‘Wij hebben er een geitje bij’ mogen beluisteren. We mogen het theaterkastje nog even in de klas houden met andere boeken. Nog even genieten dus!

Sinterklaas
Ook dit jaar is Sint en zijn Pieten ons niet vergeten. Het was weer heel gezellig!

Voorstelling
Groep 3 heeft de  theatervoorstelling ‘Buiten de lijntjes’  bijgewoond.
Korte inhoud: Een straat, een doodgewone straat. Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar. Niets bijzonders zou je denken. In een van deze huizen woont een echtpaar meneer en mevrouw Lijntje. Nog steeds niets bijzonders zou je denken. Meneer Lijntje wil graag dat alles blijft zoals het is. Hij houdt zich vast aan de patronen die hij ontwikkeld heeft. Verandering maakt hem bang. Mevrouw Lijntje is na jaren huwelijk met meneer Lijntje gewend geraakt aan de dagelijkse rituelen. Zelf is ze nieuwsgierig naar wat er nog meer in de wereld te beleven is. Buurvrouw is eenzaam en op zoek naar iemand met wie ze een vriendschap kan opbouwen.
Wat gebeurt er wanneer je een keer niet binnen de lijntjes blijft?

Erg humoristisch gespeeld! We hebben een prachtige morgen gehad. In het dierenparkje hebben we daarna fruit gegeten en wat gedronken.

Wij hebben een tennisles gehad onder leiding van de tennisleraar van de tennisvereniging”Smalhorst”. Het was een gezellige les.


Trotskast
In groep 3 hebben de kinderen iets over zichzelf verteld. En hebben spulletjes van zichzelf meegenomen naar school. Zo leuk! Nu gaan we het trotskastje vullen met het  lievelingsboek van ieder kind.

Groep 3 is begonnen met de nieuwe leesmethode “Lijn 3”.
Al het nieuwe materiaal moet uitgezocht worden. Ook de kinderen van groep 3 kunnen natuurlijk erg goed helpen. Op de foto  zijn ze bezig om de letters van de letterdoos op de goede plaats in de doos te leggen. Er zitten gelukkig magneetjes achter geplakt. Hier kunnen de kinderen van groep 3 mooie woordjes en zinnen mee maken. Het eerste thema is afgelopen. Dit thema ging over ‘de  nieuwe groep’. Thema 2 gaat over ‘ de boom’

De letters die we tot nu toe kennen zijn: r-d-k-n-s (medeklinkers)  i-e (korte klinkers)  a ( lange klinker) Hier kunnen de kinderen al kleine woordjes van maken.

Call Now Button