Drukke tijden op IKC Harm Smeenge

 In Nieuws

Drukke tijden op IKC Harm Smeenge: leerlingen hebben aandacht voor de Drentse taal en smullen van pannenkoeken

Uit: De Krant van Midden-Drenthe | 20 maart 2023

Vier bewoonsters van de Hofstaete in Beilen schoven vrijdag aan om met leerlingen van IKC Harm Smeenge de lekkerste pannenkoeken te bakken. De Nationale Pannenkoekdag werd dit jaar voor de 16e keer gehouden en was ook dit keer weer een groot succes. Iedereen had letterlijke en figuurlijk een heerlijke ochtend. Met de mouwen opgestroopt, de zelf geknutselde koksmutsen op en een mooi gedekte tafel smaakte deze lekkernij uitstekend.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Tijdens deze zestiende editie deden 1.500 scholen in Nederland mee, IKC Harm Smeenge was één van hen.

Dat was smullen.....
Dat was smullen….. IKC Harm Smeenge

 

Naast pannenkoeken was er verleden week ook volop aandacht voor de streektaal. In alle klassen, van de jongste peuters tot aan de oudste leerlingen in groep 8, werd door een groep enthousiaste vrijwilligers van het Huus van de Taol voorgelezen in het Drents.

Wiesneus

Naast het voorleesmoment kreeg ook ieder kind het tijdschrift Wiesneus 2023. Dit jaar stond het Drentse magazine in het teken van het thema Kunst, omdat in diverse gemeentes gevierd wordt dat Vincent van Gogh 140 jaar geleden onze provincie bezocht.

Aandacht voor de Drentse taal met een verhaal en de Wiesneus.
Aandacht voor de Drentse taal met een verhaal en de Wiesneus. IKC Harm Smeenge

Voor zowel de leerlingen als de veurlezers was het wederom een groot succes. Voor sommige leerlingen was het zeker even zoeken naar de betekenis van woorden, maar uiteindelijk begreep iedereen het verhaal.

Recente berichten
Call Now Button