Kijken in de theaterklas

Dit jaar zijn we gestart met kleine presentatiemomenten in de theaterklas. Op deze manier kunt u als ouder meer zien van wat uw zoon of dochter in de theaterklas doet. Elke groep komt dit jaar een keer aan de beurt met een korte presentatie van ongeveer 10 minuten. Ouders mogen de laatste les van een serie van vier lessen de laatste 10 minuten even komen kijken. Wanneer welke groep aan de beurt komt wordt voortaan aangekondigd in de nieuwsbrief.  In november begon groep 5 met de eerste presentatie. 

Groep 5 is in de theaterklas vier lessen bezig geweest met het maken van scènes door middel van tableaus (stilstaande beelden) en korte tekstjes. We hebben vooral gewerkt aan het neerzetten van een goed scène verloop door middel van een helder begin, midden en eind. Hierbij is het belangrijk dat er in het midden van de scène een probleem/conflict voorkomt om de scène op deze manier spannend te maken.
De ouders kregen een kijkje in het (levende)fotoalbum van de familie van Wateren bestaande uit vader, moeder, oma, opa en een kind. De kinderen hadden in kleine groepjes zelf een scène verloop en tableaus bedacht op een locatie waar de familie van Wateren was geweest. In elke scène kwamen dezelfde personages weer terug en een extra personage passend bij de locatie. Er kwamen veel ouders kijken en de kinderen van groep 5 hebben het heel goed gedaan!

Call Now Button