De Ouderraad (OR)

IKC Harm Smeenge beschikt over een actieve ouderraad.  Graag willen wij ons aan u voorstellen en u laten weten wat wij zoal doen binnen de school. Daarnaast geven we extra informatie over zaken die u in de praktijk kunt tegen komen op school.

Samenstelling ouderraad

Naam: Functie:  
Ramon Wagtelenberg     Voorzitter Ouder
Sarah Muntinga               Secretaris Ouder
Marjan Steenge               Penningmeester Ouder
Bianca Kiewit                    Lid Ouder
Pieter Boelens Lid Ouder
Laura Katoele Lid Ouder
Sarah Kreuze Lid Ouder
Sjoukje Boer Lid Personeel
Marjan Kleine Lid Personeel

 

U kunt de ouderraad een email sturen op het volgende adres:
or.ikc.harmsmeenge@kitsprimair.nl

Wat doet de ouderraad:

De Ouderraad organiseert:

  • Elk schooljaar diverse activiteiten voor de kinderen naast de reguliere lessen.
    Dit met het doel de kinderen een leuke schooltijd te bezorgen en kennis te laten maken met creatieve activiteiten zoals;
    pepernoten bakken, koken, excursies, Sinterklaas, Kerst, Pasen, laatste schooldag en nog veel meer.
  • Schoolversiering bijhouden in de school voor mooie sfeervolle ruimtes en gangen, passend bij het seizoen, thema of feest.
  • Het Sinterklaasfeest wordt altijd groots ingevuld, ontvangst door leerlingen en docenten (eventueel ouders) voor de Sint en zijn Pieten, cadeautjes ad 5,00 euro voor elke leerling in de onderbouw en 5,00 euro contant voor elke leerling in de bovenbouw voor het maken van surprises. Een feest voor jong en oud. Het kerstdiner of ontbijt wordt traditioneel op de laatste donderdag voor de kerstvakantie gehouden. Dit jaar met een echte kerstmarkt, kniepertjes bakken en spelletjes voor jong en oud. De opbrengst gaat in overleg met de leerlingenraad naar het project:Super Schoolplein!
  • De laatste schooldag een feestelijke afsluiting met leerlingen en docenten.

Vrijwillige ouderbijdrage
Voor het bekostigen van verschillende festiviteiten en activiteiten voor de leerlingen is een schoolfonds ingesteld. Met uw ouderbijdrage in dit fonds maken we met elkaar de activiteiten mogelijk en stimuleren wij de creativiteit en kennis van onze kinderen door te investeren in beleving en omgeving. Zo hebben wij een mooie bijdrage kunnen leveren aan de Talentenklas en is de doelstelling voor dit jaar om het schoolplein aan te pakken.
De ouderraad is namens u verantwoordelijk voor het innen, het beheren en voor de uitgaven van deze gelden in samenwerking met de leerkrachten.
Uw financiële steun is nodig om deze extra activiteiten te kunnen blijven aanbieden aan de leerlingen. Uiteraard leggen wij als Ouderraad elk jaar financiële verantwoording af en kunnen ouders het jaarverslag inzien. De kascontrole wordt ook uitgevoerd door u als ouders.

Automatische incasso
Sinds begin dit schooljaar is de ouderraad overgegaan op een nieuw administratieprogramma waarbij de ouderbijdrage en schoolreisgelden alleen via  automatische incasso kunnen worden geïnd. Heeft u nog geen incasso afgegeven dan kunt u dat aanvragen via de penningmeester: or.ikcharmsmeenge@kitsprimair.nl

Meedoen..????
Lijkt het u ook leuk om mee te denken met de school van uw kind, om betrokken te zijn bij de invulling en uitvoering van een mooie basisschooltijd voor onze leerlingen, samen te werken met een enthousiast team? Dan is misschien de Ouderraad iets voor u. Of wellicht wilt u helpen in een commissie (zie overzicht) of een kascontrole uitvoeren, het kan allemaal. U bent van harte welkom!

Call Now Button