Korfballes
Maandag 13 februari hebben wij korfballes gehad van Jeroen Stobbe. De beginselen van de korfbal werden ons  spelenderwijs  uitgelegd. Was erg leuk! Dit sprak de kinderen zo aan dat zich er spontaan nog 4 kinderen opgaven voor schoolkorfbal. Jeroen Stobbe heeft aangegeven om nog eens een keer langs te komen en daar maken we natuurlijk gebruik van.

Bibliotheek
Dinsdag 28 februari heeft groep 3 van 9.00 – 10.00 uur een bezoekje aan de bibliotheek gebracht. Er werd voorgelezen en in de bibliotheek mochten we opdrachten doen. Was weer erg leuk. We mogen allemaal lid worden van de bibliotheek. Kinderen zijn GRATIS!!

Jouw Buzz 
Vrijdag 3 maart kwam de bus bij school te staan en gingen de kinderen van groep 3 hier een bezoek aan brengen. Kinderen waren erg enthousiast en de juffen ook! 

Botje Bij

Botje Bij is een robot speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. Botje Bij is een programmeerbare robot waarmee kinderen zelf een bepaalde route kunnen uitstippelen, instellen en doorlopen. Het idee is dat kinderen leren een robot te programmeren om een route af te leggen. Kinderen bedenken van te voren een programmeeropdracht en moeten een oplossing bedenken wanneer er iets niet gaat zoals ze van te voren hebben bedacht. Hiervoor maken ze een plan dat ze testen, evalueren en zo nodig bijstellen.

Bij het programmeren van Botje Bij hebben de kinderen een aantal 21st century skills nodig, zoals probleem oplossend vermogen. Ze moeten de tijd nemen om goed na

te denken en nauwkeurig te werk te gaan. Het probleem moet doelmatig worden aangepakt en hierbij moet van te voren een plan gemaakt worden. Kinderen leren om na te denken over de gevolgen van de acties die zij ondernemen.

Na afloop moeten zij evalueren en verbeteringen aanbrengen, creatief denken.

========================================================= 

Groep 4
Wij hebben een lange slinger gevingerhaakt. Hij is 312,5 meter geworden. en de bol was meer dan 2  kilo. omtrek  92 cm. We hebben ge meten door de hele school. 3 keer heen en terug. Toen was de bol nog niet op. De rest deed juf. het was leuk om te doen.

De groeten van Guus en liv en de rest van groep 4.

Call Now Button