Thema: kinderboerderij
De kinderen van de peuter- en kinderopvang zijn druk bezig met van alles te leren over de kinderboerderij. We hebben gezongen over het varkentje en daarna modder gemaakt en met de varkens in de modder gespeeld. Erg leuk!

 

 

 

 

 =======================================================================================================

Wetenschap en techniek
Wij zijn begonnen met het thema wetenschap en techniek. De kinderen maken op spelenderwijs kennis met diverse proefjes. Ze voeren deze zelf uit en vinden dit zeer interessant. De kinderen genieten elke keer weer wat ze zien. Wij hebben zelf wine gums en sneeuw gemaakt en ook hebben wij skittels laten verkleuren.


==========================================================================================
BSO
We zijn weer met leuke activiteiten bezig (geweest). In de kerstvakantie hebben we een bezoek gebracht aan de dierenweide om vogelhuisjes te maken. Vorige week zijn we met thema winter bezig geweest en hebben de kinderen van suikerklontjes en glazuur iglo’s gebouwd! Een hele klus maar met een erg leuk resultaat. Ook hebben ze mooie tekeningen gemaakt op zwart papier met witte potloden of witte verf. Deze week gaan we wat lekkers voor de vogeltjes maken om buiten op te hangen. 120170109_162612_00120170109_144935

Dansles
Recentelijk hebben wij van de gemeente extra subsidie ontvangen voor een cultuuraanbod voor de peuters. Afgelopen donderdag is Lianne van het ICO bij ons geweest voor een heuse dansles.

De peuters van de peutergroep en de kdv groep hebben eerst hun lijf wakker getrommeld. Daarna waren ze allemaal goed wakker en hebben we bewogen met onze voeten. Voetje voetje voetje waar ga je naar toe………

De juf had een koffer meegenomen van de zolder van haar oma. In de koffer zat een knuffelbeer en een auto. De beer ging met de auto naar oma toe en wij mochten ook mee. Dus de gordel om, de sleutel in het contact en starten maar. We gingen over een hobbelweg, een slingerweg, de berg op en de berg af. De peuters deden goed mee. Daarna ging de auto stuk en gingen we lopen, springen en op rolschaatsen. Volgende week gaan we verder op weg naar de oma van beer. Wie weet gaan we met het vliegtuig, de luchtballon of een skippybal……….

d2d1

Thema herfst
Op het kindercentrum zijn we druk met het thema herfst bezig. We maken mooie knutselwerken en de groep is mooi versierd in het thema herfst. Ook is het prachtig weer voor een wandeling en gaan we lekker vaak naar buiten. Natuurlijk zijn we ook begonnen met de lampionnetjes en druk aan het oefenen met de liedjes.

Met minder mooi weer zijn de kinderen ook lekker aan het spelen in het speellokaal. Door de bso kids worden er hutten gemaakt en een parcours gecreëerd.

Met veel plezier wordt er gespeeld.

qq1q2q3

 

 

Call Now Button