Kunst
Met de peutergroep en kdv groep zijn we gestart met het thema KUNST! We hebben een kunsthoek waar de kinderen van alles kunnen ontdekken over kunst. Er liggen verschillende materialen, zoals kwasten, schorten enzovoort. We hebben het in dit thema over de kleuren en vormen. Ook maken kunst, we zingen het kleuren- en vormenlied en we lezen voor uit ‘Nijntje in het museum’. Ook doen we spelletjes zoals toveren en hocus pocus (kleuren mengen). Aan het einde van het thema mogen de ouders/verzorgers bij ons op museumbezoek. 

 

Met de nso zijn we gestart met het thema vervoer! We knutselen (hele mooie fietsen zijn er gemaakt, lijkt wel kunst) en doen spelletjes. Ook wordt er heel veel getekend en gekleurd. De map met kleurplaten is niet aan te vullen.


Herfst en thema Kabouters-Reuzen

In dit thema staan de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ centraal. De kinderen spelen in de kabouterhoek en kunnen zich verkleden als kabouters. We knutselen o.a. kabouters, kaboutermutsen, reuzenvoeten en zingen liedjes m.b.t. dit thema. Het voorleesverhaal gaat over: Kabouter Bim en de Reus. Kabouter Bim wil spelen. Maar de andere kabouters hebben geen tijd. Dan komt kabouter Bim een reus tegen. Nu kan kabouter Bim toch met iemand spelen! Samen spelen ze met de bal. En wat handig dat de reus zo groot is dat hij de bal kan pakken als die boven in de boom vastzit!

We hebben een mooie lampion gemaakt in de vorm van een paddenstoel en voorgelezen uit het boek, ‘Bobbi viert Sint-Maarten’. Met de bso kinderen zijn we deze maand bezig met het thema kunst. We hebben mooie schilderijen en kunstfoto’s gemaakt.

 

Bezoek Jumbo
Op de groep hebben we thema eet smakelijk. Op de groep hebben we een eigen jumbo gemaakt met samenwerking van de Jumbo Beilen. En wat is er nu leuker om samen naar de echte jumbo te gaan om te kijken waar onze boodschappen vandaan komen. Als afsluiter van het thema kregen we een rondleiding in de Jumbo. De kinderen mochten kijken bij de flessenautomaat. Bij de kassa producten scannen. Een worstje bij de slager. En bij de bakker hun eigen croissantje met pudding gemaakt. De kinderen konden overal een kijkje nemen en alles uit proberen. Een hele leuke ochtend! Daar zijn we de jumbo natuurlijk zeer dankbaar voor.

 

Bedrijven Voetbaltoernooi Witteveen 
Vrijdag 17 mei hebben alle dames van de kinderopvang IKC Harm Smeenge meegedaan. Het was een gezellig sportieve avond!

Thema knuffels
Op dit moment zijn we met de kinderopvang en peuteropvang bezig met het thema knuffels. De kinderen mogen knuffels mee nemen, die gaan slapen in de snoezelhoek. We maken Puk en de knuffels dan wakker met een wekker, dat is spannend en leuk! We maken knutselwerkjes; beren plakken en een knuffelpopje maken. We lezen boekjes voor van o.a. Pip en Posy en De Lievelingsknuffel, Knuf is kwijt.

Buiten spelen 
Omdat het mooie weer is, zijn we vaak buiten te vinden. We spelen in de zandbak , doen leuke spelletjes en zijn en het klimmen etc. Op dit moment vinden de kinderen van de VSO en NSO het leuk om spelletjes met ons te doen. Party en co, galgje, kwartet, master mind, zijn erg populair. Ook vinden ze de kletspot leuk om te doen.

nieuws april 2019

We zijn met de peutergroep/kinderopvang in de grote bus naar de lammetjes geweest (een echt schoolreisje). Dat was best even spannend in zo’n grote bus. We hadden er mooi weer bij en we hebben op het Hijkerveld een mooie wandeling gemaakt. Het samen picknicken en het bewonderen van de lammetjes vonden de kinderen erg leuk. Het was mooi om te zien hoe de hond alle schapen bij elkaar hield.

nieuws  maart 2019

Vandaag gaan we met de peutergroep en kinderopvang met een grote bus naar de lammetjes! Al een echt schoolreisje, spannend maar wel heel erg leuk! We hebben er zin in. Met de peuteropvang en kinderopvang hebben we het Puk thema Hatsjoe! afgesloten. Wat hebben we een plezier gehad en veel geleerd over de dokter en ziek zijn. Wij hebben leuke boekjes erover gelezen, onze neuzen leren snuiten, ziekenhuisbedjes voor onze knuffels/poppen gemaakt, leuke liedjes gezongen en nog veel meer.
En natuurlijk hebben we veel in ons ziekenhuis gespeeld. Alle juffen en kinderen zijn allemaal wel een keer beter gemaakt. 

Pleisters plakken, verbandjes leggen en prikjes geven ect. Ook op de BSO vonden ze het ziekenhuis erg leuk en zo hadden we op een middag dan ook allemaal kinderen in verband.

Nu zijn we begonnen met het thema: Lente en Pasen. De eerste knutselwerkjes hangen alweer en de groepen zijn in paas- en lentesfeer gebracht.  De kinderen zijn lekker veel buiten! Met de BSO-kinderen doen we veel spelletjes zoals, butverstoppertje en natuurlijk voetballen.

Call Now Button