Nieuws februari 2019
We hebben net vakantie gehad maar de kinderen van de opvang waren gezellig op school! We hebben vooral genoten van het lekkere weer en we zijn veel aan de wandel geweest. Een bezoekje aan de dierenwinkel en dierenweide is altijd leuk. We mochten de dieren ook voeren. Ook smullen we van pannenkoeken poffertjes en soep! MMM lekker!
  

Bij de peuteropvang en KDV zijn we deze week begonnen met het thema ‘Hatsjoe”. We hebben ons eigen ziekenhuis en ambulance gemaakt. De kinderen kunnen doktertje spelen met echt verband en pleisters. We hebben heel veel leuke spullen mogen gebruiken van het ziekenhuis in Assen. Ook leren we weer veel liedjes en lezen boeken over ziek zijn. We doen leuke en leerzame kringspelletjes.

Ook de BSO vind dit thema erg leuk en de kinderen zijn na schooltijd elkaar aan het verbinden. Kortom een erg leuk en leerzaam thema met veel speelplezier!

 

nieuws januari 2019 
We zijn met de kinderen van de peutergroep en kinderopvang druk aan het werk geweest over het thema ‘winter’. Er zijn leuke knutselwerkjes gemaakt, o.a. een sneeuwpop. We hebben een sneeuwtafel, kijken samen naar de winterplaat en lezen boekjes voor over dieren in de winter.  We hebben een sneeuwpop gemaakt van scheerschuim en dat was een feest. We hakken in een bak ijs om diertjes eruit te halen. Kortom genoeg leuke activiteiten om te doen met de kinderen
   

Natuurlijk zijn we ook druk bezig geweest met de Nationale Voorleesdagen. Het boek “Een huis voor Harry” hebben we vaak voorgelezen aan de kinderen en maandag 28 januari kwam de mevrouw van de bibliotheek voorlezen. Ze had een vertelkastje mee en natuurlijk was Harry meegekomen en vlindertje Vera. Na het verhaal werd er ook een liedje gezongen met de kinderen, ze kregen er geen genoeg van dus wel vier keer het liedje geluisterd en de bewegingen meegedaan. Het was leuk om te zien dat de kinderen aandachtig luisteren en meededen en het verhaal herkenden.

Ook zijn we veel in de speelhal geweest met de peuters en kinderopvang, we dansen op muziek en als de muziek stop dan staan we stil. Best moeilijk hoor.

Verder hebben we natuurlijk gespeeld in de sneeuw en dat was een feest, lekker scheppen en vegen in de sneeuw, voetstappen maken en natuurlijk het allerleukste: de juffen ‘bekogelen’. We hebben een sneeuwpop gemaakt van scheerschuim en dat was een feest. We hakken in een bak ijs om diertjes eruit te halen. Kortom genoeg leuke activiteiten om te doen met de kinderen. 
Eind deze maand starten we met het Puk-thema Hatsjoe! Een leuk thema over ziek zijn, de dokter ect.

Mededeling peutergroep
Zoals u weet zijn er elke dag twee hulpjes die de juffen mogen helpen die dag. Dit staat sinds kort ook op het schoolbord. De hulpjes plakken hun eigen naam op het bord. Op deze manier kunnen de ouders/verzorgers ook zien wie de hulpjes zijn. Op dit bord staat ook wat we hebben gedaan, met welk thema we mee bezig zijn en eventuele ander informatie. 
Wat houdt hulpje zijn nu eigenlijk in? Als je hulpje bent dan mag je de juffen helpen. Dit betekent dat je het knijpertje op de goede dag mag zetten, dat je het fruit mag uitdelen, de deur aan het eind van de dag mag openen en soms wat andere taakjes. Ook mogen de hulpjes naast de juf zitten.

Ook de BSO kinderen deden soms mee met een aantal leuke winteractiviteiten zoals een sneeuwpop maken van scheerschuim of een blikken sneeuwpop maken. Ook zijn de kinderen veel in de speelhal waar ze spelletjes spelen, hutten bouwen, lekker actief bezig. Buiten wordt er gevoetbald, geschommeld en natuurlijk lekker in de sneeuw spelen. Er zijn veel sneeuwengelen gemaakt en sneeuwballen gegooid.

 

 

De afgelopen periode stond het Puk-thema ‘regen’ op de agenda. We hebben mooie paraplu lampionnen gemaakt, boekjes gelezen over de regen en ‘regen’liedjes gezongen. De kinderen mochten regenkleding, laarzen en een paraplu meenemen. We gingen buiten lopen in de regen maar we werden niet nat, omdat we de paraplu op hadden. Wat een plezier!!! 

Ook hebben we zelf regen van papier gemaakt. We scheurden het papier in kleine stukjes en stopten deze in een emmer. Daarna moesten er 3 kinderen in het midden van de kring staan en zongen we het lied: ‘Het regent’ en gooiden we de emmer met ‘regen’ over de kinderen heen. De kinderen vonden het een geweldig leuk spel. 

We hebben met de kinderen onze schoentjes (bakjes) gezet en liedjes gezongen. We lezen sinterklaas verhaaltjes voor, spelen met sint- en pietpoppetjes, puzzelen en dansen op muziek. Ook verkleden we ons als piet en sint en maken een mooie pietenmuts. We zijn met 3+ kinderen naar de Drenthehal geweest om daar te gaan pietengymmen. De kinderen genoten en klommen en klauterden als echte pietjes en hebben allemaal een diploma verdiend.

Met de BSO zijn we lekker veel buiten en knutselen we ook veel.  We hebben pepernoten gebakken en wedstrijden pepernoten sjoelen gedaan. Ook vinden de kinderen het leuk om zich te verkleden als Sint en Piet en dan lekker gek doen en dansen.

De grote kinderen hebben een oude platenspeler uit elkaar gehaald en gekeken wat er allemaal in zat en hoe je alles los kunt draaien. Ze vonden het een geweldige activiteit. Het een gezellige drukke periode, waarvan wij allemaal genieten.
   

nieuws oktober 2019 
We zijn op de opvang bezig geweest met het thema vriendschap. We lezen boekjes over vriendschap voor en vooral het grote boek van ‘Gonnie en zijn vriendjes’ is erg leuk. We hebben een vriendschapsketting gemaakt en plakken Gonnie en haar beste vriendje Gijsje. Ook praten we over vriendjes zijn.

Inmiddels zijn we al helemaal in de herfststemming. We hebben de groepen een mooi herfsttintje gegeven en er hangen alweer mooie knutsels op de groep. We zingen herfstliedjes over de bladeren, de eekhoorn, over kastanjes en eikels en natuurlijk over paddenstoelen. We praten over wat er allemaal te zien is in het bos en er wordt regelmatig een herfstverhaal voorgelezen. 

    

Op de kinderopvang hebben we op het raam een mooie herfstboom gemaakt met als bladeren een afdruk van onze handen. De grote handen zijn van de kinderen van de naschoolse opvang en de kleine handjes van de kinderopvang. Ook gaan we lekker wandelen en naar de kinderboerderij. Vooral de konijntjes vinden de kinderen erg leuk.

De naschoolse opvang is druk bezig geweest met tekeningen met kaarsenvet en ecoline. Dit geeft een prachtig mooi effect. Ook zijn we met de kinderen heel veel buiten, lekker in de zandbak spelen, fietsen en de oudere kinderen doen veel spelletjes, voetballen vaak en ook het klimrek is populair. Na de herfstvakantie gaan we beginnen met het Pukthema ‘Regen!’ De kinderen mogen paraplu’s, laarzen en regenjas mee naar school.

 

 

 

 

 

 

Call Now Button