Young Leaders

Uit: De Krant van Midden-Drenthe

Drie Young Leaders van IKC Harm Smeenge uit Beilen nodigen de buren uit. Jong en oud geniet samen van een picknick

Na een drukke week met 5 keer een eindmusical organiseerden 3 leerlingen uit groep 8 het eerste project vanuit het programma Young Leaders. 15 bewoners en begeleiders van woonzorgcentrum Spectrum namen plaats aan de vrolijk versierde tafels op het schoolplein van IKC Harm Smeenge. Daar werden zij maandag verwend met zelfgemaakte hapjes en drankjes.

In april zijn drie van de negen Young leaders al begonnen, Lisa, Mike en Marlou. Het doel: voor hun omgeving een activiteit organiseren. 

In 10 bijeenkomsten na schooltijd leerden en deden ze veel: „Eerst hebben we nagedacht wat we wilden doen en dat was iets voor eenzame oudere mensen. Toen zijn we langsgegaan bij het Spectrum en hebben afspraken gemaakt.”

Begroting

Lisa, Mike en Marlou zochten uit wat ze nodig hadden voor de picknick en maakten een begroting: „Eerst wilden we de mensen op de betonnen randen op het schoolplein laten zitten, maar omdat ze wat ouder zijn hebben we toch de tafels en stoelen van binnen gehaald. Ook hebben we gevraagd of er allergieën waren. En natuurlijk moesten we boodschappen doen.”

Dankzij de inzet van deze drie toppers genoten de bewoners van het Spectrum en beleefden een heerlijke middag. De knuffels bij het afscheid zeiden genoeg.

Recente berichten
Call Now Button