Mediamasters
We beginnen met de nieuwe missies van de Mediamasters. We zullen onder andere gaan leren over het gebruik van Social Media, het herkennen van Fakenews en de gevaren van Cyberpesten!

Lampion 
In groep 8 zijn we heel druk met het maken van onze (laatste) lampion. We hebben wat geleerd over de schilder Keith Haring, waarna we zelf tekeningen hebben gemaakt in deze stijl! Komende week maken we de tekeningen af en zetten we de lampion in elkaar.

Schoolkamp
Eindelijk gingen we op schoolkamp. Iedereen had er zin in. Woensdag 5 juni gingen we op de fiets naar De Klonie in Ellertshaar. Toen het donker werd gingen we met een huifkar naar het bos een dropping doen. We werden in groepen verdeeld en we moesten de weg terug naar de kampeerboerderij zoeken. Toen we terug waren hadden de meiden een grapje bedacht. Ze wilden een kussengevecht doen met de jongens. De jongens hadden niet door dat ze partypoppers vast hadden, zodra het kussengevecht begon staken de meiden het af! De volgende dag gingen de meiden de jongens wakker maken, bijna iedereen lag nog te slapen (ze schrokken wel). Daarna gingen we een vlot bouwen en je moest proberen over het water te gaan naar de overkant. In groepjes gingen we daarna opdrachten doen en met dezelfde groepjes mountainbiken. Je kreeg zelf een fiets en moest twee rondjes rijden. ’s Avonds deden we de pubquiz. Je kreeg een kaartje en er stond op in welk groepje je zat, op tafel stond chips en drinken. We hadden een partypopper en als je die afstak werden de punten verdubbeld, er waren ook prijzen. Daarna gingen we kampvuur maken, we gingen om het vuur staan, toen kregen we marshmallows en gingen liedjes zingen. Vrijdag gingen we opruimen, we hadden alle bedden aangeschoven, dus moesten het ook weer opruimen. Dat ging best vlot. In het winkeltje waren kleine spulletjes, we kochten allemaal een souvenir. Op de terugweg gingen we nog een ijsje eten in Westerbork. We vonden het heeeeeel gezellig het was echt SUPER LEUK!!!!!!! Groetjes van Sam, Danny en Lotte

 

nieuws mei 2019

4 mei herdenking

Een aantal leerlingen uit groep 8 heeft deelgenomen aan de 4 mei herdenking. Na een gezamenlijke bijeenkomst in het Wilhelmina Zalencentrum begon de Stille Tocht door Beilen. Vervolgens ging de stoet naar het verzetsmonument aan de Torenlaan. Dit monument is door onze school geadopteerd. Er werd een krans gelegd samen met de wethouder, er werd een bloemstuk gelegd namens de school en kinderen lazen hun zelfgemaakte gedicht voor. Hierna legden alle basisschoolkinderen een roos bij het gedenkteken en ging de route verder over het kerkhof langs verschillende oorlogsgraven.

Hierbij bedanken wij de leerlingen en hun ouders voor hun deelname aan deze indrukwekkende tocht.

 

nieuws april 2019

Groep 8 naar Duinrell 
Eindelijk gingen we woensdag 10 april naar Duinrell! Dit hadden we gewonnen met de Kinderpostzegelactie. Duinrell was super leuk. Het was echt leuk, wel jammer dat Dylan Haegens niet kwam. De favoriete attractie vonden wij de rodelbaan. (Groeten van David en Joeri)

Groep 8 naar Wolfsbos 
Vrijdag 5 april is groep 8 naar Wolfsbos geweest voor de derde techniekles. Het thema was deze keer programmeren. Met veel enthousiasme gingen de kinderen aan de slag en het duurde niet lang voordat iedereen het onder de knie had. 

4 mei herdenking 
Op 4 mei a.s. nemen we met groep 8 deel aan de “Stille Tocht”. Ook leggen we een bloemstuk en een krans bij het oorlogsmonument “de ijzeren man” aan de Torenlaan. Dit doen we samen met een lid van het college van B&W. Het monument is door onze school geadopteerd. Bij dit hoofdmonument zal ook een gedicht worden voorgedragen door twee van onze leerlingen. 

——————————————————————————————————————————————————————-

nieuws maart 2019

4 mei herdenking
Op 4 mei a.s. nemen we met groep 8 deel aan de “Stille Tocht”. Ook leggen we een bloemstuk en een krans bij het oorlogsmonument “de ijzeren man” aan de Torenlaan. Dit doen we samen met een lid van het college van B&W. Het monument is door onze school geadopteerd. Bij dit hoofdmonument zal ook een gedicht worden voorgedragen door twee van onze leerlingen. Uiteraard zijn belangstellenden welkom om alles bij te wonen.

Handbal 
De meisjes hebben een mooie derde plek behaald met het handbaltoernooi op 6 maart. 13 maart was het de beurt aan de jongens, zij behaalden een vijfde plek. Gefeliciteerd allemaal! Wij bedanken alle ouders voor hun support!

Leesbevorderingsproject bibliotheek 
Vandaag komt Lies Molter van de bibliotheek. Groep 8 heeft meegedaan met 1 tegen allen, een leesbevorderingsproject: de groep moet 80! afwisselende opdrachten uitvoeren en heeft  daar 6 weken de tijd voor.

De poster met opdrachten hangt in het lokaal. De kinderen moeten bijvoorbeeld een rap maken over “lezen” en deze rap uitvoeren voor de groep of een lekker recept maken uit een kinderboek of doen aan boekengym.

Beide partijen tekenen een contract, de groep en de bibliotheek bepalen samen de inzet. Wanneer wij alle opdrachten goed uitgevoerd hebben mogen we een film kiezen en krijgen we popcorn. Verliezen we de wedstrijd dan is de tegenprestatie een reep chocola. Donderdag om 13.15 uur weten we het!

Groep 8 naar Duinrell 
Groep 8 heeft tijdens de Kinderpostzegelactie als één van de eerste scholen de geheime minister geraden. Daarom mogen we met de groep op 10 april naar Duinrell! Binnenkort meer informatie.

——————————————————————————————————————————————————————-

Oetslag van de verhalenwedstried ‘In elk kind zit een geheim’
Moi allemaol, 
Wij kiekt met veul genoegen terug op de verhalenschriefwedstried rond het thema ‘een groot geheim’. Oet alle windstreken van de previncie hebt kinder metan daon. Het hef allemaol wat lang duurd, maor oet al die honderden verhalen bint oeteindelijk virtien van de mooisten oetkeuzen.

Op de zesde plek is eindigd, Loes Nijboer van de Harm Smeengeschoel in Beilen met Boer Biet en de wietschuur: persbericht aandacht-voor-drentse-taal-in-het-basisonderwijs

Wij feliciteert alle prieswinnaars en bedankt alle kinder die metan daon hebt. Het was prachtig um al die verhalen te lezen. Een klein kedogie is undertussen overhandigd.

Bezoek Herinneringscentrum Kamp Westerbork
In het kader van de Drentse Cultuuracademie brachten de groepen 7 en 8 een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. We werden ontvangen bij het museum, waar we een inleiding en uitleg van het programma kregen. De inleiding ging over de familie Breslauer, de kampfotograaf en zijn gezin. Aan de hand hiervan kregen de leerlingen uitleg over de opdracht op het kampterrein: het maken van foto’s van plekken met een bijzonder verhaal. Per tweetal kregen de kinderen een koffertje met: een plattegrond, informatiekaarten, historische tekeningen en foto’s, een opdrachtenblad en een camera. De groepjes bezochten de verschillende plekken op het kampterrein, lazen de informatie over die plek, bekeken historisch materiaal en beantwoordden de vragen over de betreffende plek. Vervolgens maakte elke leerling foto’s van de betreffende plek. Elk kind heeft in totaal 12 foto’s gemaakt. We hebben inmiddels alle foto’s ontvangen en elk kind mag zijn of haar mooiste foto afdrukken. Na een gezamenlijke afsluiting zijn we weer met de bus naar school gegaan.

Winnaar schoolreis Duinrell kinderpostzegelactie!!!
Groep 8 heeft als een van de eerste de geheime minister geraden! Op 10 april gaan we met de hele groep naar Duinrell! Top gedaan! In de week van de kinderpostzegels waren de kinderen druk met de verkoop van kinderpostzegels en andere artikelen. Ook keken we elke dag een kort filmpje met een vraag over de kinderpostzegelactie. Wanneer we die goed hadden kregen we een aanwijzing over de geheime minister om zo tot een goed antwoord te komen. Deontknoping was super spannend en de vreugde was dan ook enorm toen onze naam in beeld kwam bij de vijf snelste scholen!

Bridge
https://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/nieuws/beilen/546026/mees-kees-de-musical-krijgt-applaus.html

Social media en de gevaren van internet
Gastdocent Joan Wolters heeft gastlessen verzorgd over dit onderwerp. Deze gastlessen werden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Centrum voor Jeugd & Gezin Midden-Drenthe. Hiervoor willen we hen hartelijk bedanken voor de uiterst leerzame gastles.

Wolfsbos groep 8
Groep 8  heeft vrijdag 7 december, in het kader van de technieklessen, weer een bezoek gebracht aan het Wolfsbos in Hoogeveen. Het thema was dit keer: duurzame energie. Er werden in groepjes allerlei proefjes gedaan op het gebied van: windenergie, zonne-energie, energie uit water en een proef met een elektriciteitsgenerator. Heel erg leuk om te doen!

 

Damwedstrijden 
De teams zijn in de middenmoot geëindigd. Het was een sterk deelnemersveld en we konden zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat.
Hierbij bedanken wij alle ouders die erbij waren!

Call Now Button