Grote Rekendag
De kinderen hebben onderzoeksvragen bedacht en uitgewerkt tijdens de grote rekendag vandaag. Dit zijn foto’s van de presentaties die ze hebben gehouden.

 

 

 

 

 

 

Sociale media 
De kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben een les gevolgd, gegeven door Jacco Breedveld. Hij is jeugdagent en kan de kinderen veel vertellen over gebruik van sociale media.

We merken dat kinderen niet altijd precies weten wat er allemaal mogelijk is  en wat er met de berichtjes die ze plaatsen gebeurt. Maandagavond geeft hij voorlichting aan de ouders. Mediaopvoeden hoort er tegenwoordig helemaal bij en het is goed dat ouders weten wat de kinderen in de klas hebben geleerd.  

 

Wolfsbos groep 7
Wij zijn de vrijdag voor de herfstvakantie naar Wolfsbos geweest. Met meester Frank en de moeder van Bas D. We zijn met de bus naar Hoogeveen gereden. De kinderen van de G.A de Ridder groep 8 waren ook mee. We hebben daar slakken onderzocht, we moesten de slakken toen met een glazen schaaltje en een soort vergrootglas onderzoeken.

We moesten ook met ongekookte spaghetti een hoge en stevige toren maken. we moesten de slierten aan elkaar maken met stukjes schilderstape. De hoogste toren was 26 cm en die kreeg een prijs: een chocolaatje

En we hebben ook een handcrème gemaakt. We moesten bijenwas in een bekertje doen en een leraar deed daar cocosolie bij. Toen ging het bekertje in de waterkoker, en even later ging het bekertje er weer uit.En je moest even schudden en dan een dag laten staan en klaar!!
Het was een super uitje! (Geschreven door: Loes en Ilse, groep 7)

 

Met 7b/8 naar Zoo Bizar (ingezonden door Niels en Ruud)
We gingen met groep 7b/8 naar Zoo Bizar. Het was heel erg leuk en je kon er vreemde dieren zien o.a. slangen, hagedissen, spinnen en nog veel meer. De meneer die hier werkte vertelde ons over allerlei dieren. Je mocht een slang vasthouden, gordeldier aaien en een stinkdier aaien. Er was ook een baby stinkdiertje geboren. Buiten was er een soort van kinderboerderij met cavia’s, muisjes,  konijnen en zwijnen.. In die stal liep ook het baby stinkdiertje. Uiteindelijk gingen we weer terug met de auto’s. Het was heel leuk! Einde. Ruud en Niels.

 

Voorstelling groep 7b en 8 (geschreven door Ilse, Shokria en Loes)
Wij waren 28 september naar een voorstelling geweest met groep 7b en 8 op de G.A. de Ridderschool. Het ging over De Baron van Munchhausen,  het was een fantasieverhaal. Erik van Dort vertelde het en beeldde het uit. Niels had de geluiden en muziekjes bedacht en samengevoegd. Het waren steeds korte verhalen over hetzelfde onderwerp. Hij vertelde dat hij aan een kanonskogel naar de overkant vloog. Hij vertelde ook dat hij zich aan zijn haren omhoog  trok uit het moeras. Hij vertelde over een wit hert die hij tegenkwam in d e bossen tijdens het jagen. Zijn  kogels waren op, daarom gebruikte hij kersenpitten die hij nog over had. Hij schoot toen met z’n geweer net tussen zijn ogen. Een jaar later kwam hij het hert weer tegen, met een kersenboom tussen zijn ogen. Hij plukte een kers en die was heerlijk!

Groetjes Ilse, Loes en Shokria

Call Now Button