Weerbaarheidstraining Rots en Water
Alle kinderen hebben een certificaat mogen ontvangen tijdens de afsluiting van de cursus Rots en Water. Jullie mogen trots zijn op jezelf. Allemaal van harte gefeliciteerd

Scoor een boek! van start in de groepen 5 en 6 
Scoren kun je overal! Nu ook met Scoor een boek! Hét leesproject dat lezen en sporten met elkaar combineert. Want goed leren lezen is voor kinderen net zo belangrijk als bewegen. De leerlingen van groep … lezen in de komende weken zoveel mogelijk leuke boeken. Hierin worden ze aangemoedigd door niemand minder dan Mike te Wierik, profvoetballer van eredivisieclub FC Groningen. De leerlingen scoren tientallen boeken en ontdekken het plezier in lezen. 

De educatiemedewerker van de bibliotheek en wethouder Erjen Derks zijn in de groep geweest voor de aftrap. De leerlingen van groep 5 en 6 houden op een poster in de klas bij hoeveel boeken er gelezen zijn. Elk boek wordt in de klas besproken en van de 11 mooiste boeken maakt de klas een basisopstelling. Daarna is het tijd voor de rust. Ook tijdens de rust bezoekt de educatiemedewerker de groep met een videoboodschap van Mike te Wierik.

Scoor een boek! wordt afgesloten met het fluitsignaal: een sportieve en feestelijke gemeentelijke afsluiting op een voetbalveld in Beilen. Hier wordt de score bekend gemaakt hoeveel boeken er binnen de gemeente gelezen zijn.

‘Scoor een boek ‘We doen dus mee met dit project. Elke dag hebben we een leesactiviteit in de groep. De kinderen vertellen elkaar over hun boek, we hebben een schema ingevuld; welk boek spreekt ons het meeste aan? . En we lezen vooral  heel veel boeken! De boeken van school mogen ook mee naar huis. Wat een enthousiasme, heel fijn! De kinderen vertellen iets over hun gelezen boek en vertellen ook waarom ze het boek aanraden aan een ander. Ook vullen ze een boekpromotieformulier in  zodat ze niet vergeten welk boek ze leuk vinden. 

Donderdag gaan we ‘lekker lui’ lezen. Er mag een kussen, knuffel etc. mee naar school, en de kinderen zoeken een fijn plekje in de klas of in de gang om lekker te lezen.  We houden op een poster in de klas bij hoeveel boeken er uit zijn. De kinderen plakken een voetbal op het veld na elk gelezen boek.Tot nu toe hebben we 19 boeken uit!  Ook gaan we een basisopstelling maken van boeken. Welke boeken komen in aanmerking voor het basiselftal? Juf leest elke dag voor en het boek van Juf Braaksel (2e deel) is nu net uit. Wat vielen deze boeken in de smaak, heel spannend! We hopen nog heel veel boeken te lezen met en in onze groep!

Stoffen poppen aankleden
In groep 6 zijn we bezig om stoffen poppen aan te kleden. Met behulp van oma’s en moeders zijn de kinderen druk bezig met kleertjes naaien en de pop een mooi kapsel te geven. Altijd fijn dat ouders/oma’s ons komen helpen.

Lampionnen 
De kinderen hebben samen met juf Irien Maran een lampion gemaakt passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Ze hebben een raket gemaakt. Het resultaat is mooi geworden

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek zijn we bezig geweest met het thema reizen. We hebben het werk van kunstenaar Gerco de Ruijter bekeken. Hij bindt zijn fotocamera aan een vlieger en hij  fotografeert daarmee de wereld van bovenaf. Geïnspireerd op zijn werk hebben de  leerlingen een zelfbedacht landschap van bovenaf geschilderd. Ze moesten er een zelfbedacht voertuig bij bedenken en in een verhaaltje beschrijven wat er te zien was. De kunstwerken hangen in de gang bij groep 6. Ze waren er allemaal zeer enthousiast en gemotiveerd mee bezig. Via onderstaande link kunt uzelf het werk van de kunstenaar bekijken. 
https://www.boijmans.nl/collectie/kunstenaars/15620/gerco-de-ruijter

nieuws april 2019

Palmpasen
In groep 6 versierden wij Palmpaasstokken en bakten wij Palmpaashaantjes
Het rook weer heerlijk in school.

Tennis
Op maandag 15 april jl. mochten de kinderen op de tennisbaan kennis maken met tennis; de wind was koud, maar het zonnetje scheen en de stemming was opperbest. Kinderen die dat willen kunnen 5 keer kosteloos een proefles volgens bij TC Beilen.

nieuws maart 2019

De wereld rond lezen
Leeskilometers maken.
Wij gaan leeskilometers maken met behulp van tickets. Die tickets zijn niet echt maar nep. Er staat op waar we heen gaan en hoeveel kilometer je moet afleggen. Per groepje heb je een bestemming uitgekozen bijvoorbeeld Rome dat is 1299 kilometer van Beilen verwijderd. Je moet dus met je groepje 1299 bladzijdes lezen dan maak je echte leeskilometers. Elke vrijdag gaat één van je groepje invullen hoeveel bladzijdes je groepje in totaal heeft gelezen. We zijn erg benieuwd als groep wie er als eerste zijn ticket heeft verdiend. 
Linde en Marit

Theaterklas 
Wij kregen 4 theater lessen van meester Roel. We hebben het gehad over poppen theater. Iedereen nam een voorwerp mee naar school bv: een sok, een lepel of een borstel. . Daar hebben we oogjes op geplakt. Toen hebben wij een voorstellinkje gedaan waarin de poppen elkaar ontmoeten. Roel heeft het gefilmd en er muziek bij gedaan. We hebben ook nog andere leuke spelletjes gedaan: levend memory, echo put, museum spel, morden aartje. 
Groetjes: Sophie en Manouk

 

——————————————————————————————————————————————————————
Rots en water
De kinderen van groep 6 hebben, samen met meester Albert en meester Frank , een demonstratie “rots en water” gegeven.  De kinderen hebben getoond wat ze hebben geleerd de afgelopen weken; goed gedaan jongens en meiden! 

 

Brandpreventielessen
Op dinsdag 26 februari jl. kwam Annemarieke Leene van de brandweer een les brandpreventie geven in groep 6. We hebben gezien hoe belangrijk het is dat er (werkende) rookmelders zijn in huis , hoe je kunt voorkomen dat de rook zich in huis verspreid (deuren dicht!)  en we hebben geleerd wat je moet doen als het niet meer lukt om via een  vluchtroute het huis te  verlaten. Iedereen ging met het “Smokey de rookmelder-spel”  en een timer naar huis. Jullie kunnen nu thuis testen hoe snel iedereen (geblinddoekt) vanuit bed, veilig buiten is.

PBS beloning 
Hoera! De piekenbuis van Harm was weer gevuld met 50 muntjes en dus had groep 6 een beloning verdiend. Omdat er een heerlijk laagje sneeuw lag zijn wij een kwartiertje buiten geweest en terug in de klas hebben wij een lesje cartoontekenen op het digibord gevolgd.  Knap werk groep 6! Op naar de volgende beloning!

Blink 
Navraag in de klas leerde dat lang niet alle kinderen toegang hadden tot topomaster; inmiddels is iedereen weer voorzien van een wachtwoord (goed opbergen hoor!) en kan er geoefend worden. De komende periode mogen de kinderen thuis oefenen met Overijssel, Flevoland en Gelderland. Op woensdag 13 februari hebben de kinderen hier een toets over. Op eigen houtje verder werken mag niet. Heb je alle levels gespeeld? Probeer dan 3 sterren te halen voor de provincies die je al geoefend hebt!

Leesvirus
Groep 6 is in de ban van het leesvirus! Lies Molter van de bieb is geweest om uitleg te geven over dit leesbevorderingsproject.  Gesneden koek voor groep 6, want wij deden vorig jaar ook mee! Op de leesvirus site kunnen de kinderen vanaf volgende week hun mening geven over een van de tien boeken die wij moeten lezen om alle vragen die in de Quiz aan bod komen te kunnen beantwoorden. De klas hangt inmiddels vol met zelfgemaakte virussen en een aantal kinderen is al flink aan het lezen geslagen . In de bibliotheek van Beilen is een leesvirusboekenhoek ingericht. Hier kunnen kinderen de leesvirusboeken ook lenen! Op maandag 8 april is de feestelijke afsluiting van dit project met een heus leesvirusfeest in de bibliotheek van Beilen.

Talentenklas 
In de talentenklas wordt champignonsoep gekookt en worden mummieworstjes gebakken. En niet alleen de kinderen die gekookt hebben kunnen van de soep proeven; er is vaak meer dan genoeg om ook de rest van de groep te laten proeven; mmm!. In de klas wordt geknutseld aan de lampion. En dat is  hard werken! De kinderen konden dit jaar kiezen uit  5 lampionnen. Ze worden prachtig!

Buitenplaats Eelde
Wij zijn met de bus naar Eelde voor bezoek aan museum de Buitenplaats. In de klas hadden we dit bezoek al voorbereid; we kregen een brief van het museum en enveloppen met foto’s van delen van een beeld. We hebben bedacht hoe het beeld er in werkelijkheid uit zou zien, nagedacht over wat de kunstenaar zou willen vertellen over het beeld en we deden een les inspiratie opdoen” waarbij wij ons eigen beeld maakten. Na de vakantie sluiten wij de lessenserie af met het maken van een zelfportret.

Woonservice 
Op woensdag 9 oktober brachten wij een bezoek aan de woonservice in Schoonoord. Kinderen mochten klussen in een klushuis, leerden iets over de mogelijkheden die er zijn om, als je ouder wordt, langer in jouw eigen huis te blijven wonen (langer thuus). Kregen uitleg over energiebesparende maatregelen die je kunt treffen en namen een kijkje op de bouw van het zogenaamde “Brink wonen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Call Now Button